Burnside Village shopping centre

Colt worked in close consultation with CSM Steel & Moto Projects to deliver an aesthetically pleasing look and a waterproofing solution for the internal pop top roof at Burnside Village Shopping Centre.

The louvres are a dual natural ventilation and waterproofing system that has not only achieved the outcome that Burnside Village Centre Management had hoped for but also significantly reduced energy costs.

The louvre in this project was challenging due to curved east and west elevations and faceted internal mitre corners meeting with straight sections. In addition to this the custom made bottom cill/flashing and silicon sealing work to eliminate ingress of rain water all had to be done within a strict deadline.

Project details
  • Location: Burnside, Adelaide, S.A 
  • Client: Cohen Group/Burnside Village Centre Management
  • Architect: Buchan Group
  • Specialist Contractor: CSM Steel
Products used
© 2017 Colt International Licensing Limited - People feel better in Colt conditions