Hawthorn Town Hall and Arts Precinct, Victoria

Colt has installed a perforated screening system to the Eastern and Northern elevations to protect against direct sunlight through the eight large windows. 

Perforated screening system Perforated screening system Perforated screening system

Using two types of perforated screens of 20.5mm and 9.6mm diameter providing a 50% opening area, Colt worked with APM and Peddle Thorpe Architects to create a functional yet aesthetic screen to prevent sunlight penetration and solar heat gains entering the building.  Of particular importance to the installation was the alignment of the perforated holes with the surrounding panels juxtaposed with the visible outline of the building behind.

Project details
  • Location: Hawthorn, Victoria
  • Builder: APM Group
  • Architect: Peddle Thorp Architects
© 2017 Colt International Licensing Limited - People feel better in Colt conditions